NIEUWS
Internationaal vuurwerkfestival Knokke-Heist
13-07-2023

Het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist vindt plaats op het strand ter hoogte van de Meerlaan in Knokke-Heist.

Vier verschillende landen zullen om 22 uur een spektakel brengen op 18, 20, 22 en 24 augustus 2023.
Op 26 augustus sluit Knokke-Heist het festival af en wordt de winnaar bekend gemaakt.

De zomer in Knokke-Heist is van start gegaan! Uiteraard kan het Internationaal Vuurwerkfestival ook niet ontbreken in het bruisende zomerprogramma van topevents. Het is al meer dan 50 jaar dé afsluiter van een fantastische zomervakantie in Knokke-Heist. En dat wordt in 2023 dus niet anders. Op 18, 20, 22, 24 en 26 augustus 2023 om 22 uur verandert de hemel van Knokke-Heist in een kleurrijk lichtspektakel. Uitvalsbasis wordt opnieuw het strand ter hoogte van de Meerlaan.

Succesformule

Het Internationaal Vuurwerkfestival is al jarenlang een succesformule om het zomerseizoen te verlengen. Veel bezoekers koppelen er een gezellig weekendje weg of zelfs een hele week vakantieplezier in Knokke-Heist aan. De badplaats biedt namelijk zoveel meer dan enkel topevents. Denk maar aan het 10 km lange zandstrand met maar liefst meer dan 20 verschillende strandbars. Of de gouden shoppingdriehoek met leuke winkels, zowel de geliefde vaste waarden als vernieuwende, hippe pop-ups. Ook wie houdt van culinaire hoogstandjes is hier aan het juiste adres met het uitgebreide aanbod aan restaurants, speciaalzaken en traiteurs. Tenslotte vind je in Knokke-Heist kunst met een grote K. Wie in deze periode graag wil overnachten in Knokke-Heist, boekt best nu al z’n verblijf via mykh.be.

Internationale wedstrijd

Volgens de traditie, geven 4 verschillende landen het beste van zichzelf tijdens de eerste vier vuurwerkavonden. De unieke combinatie van een choreografie van vuurwerk die synchroon loopt op de gekozen muziek, is een uniek gegeven. Deze vuurwerkshows zijn stuk voor stuk pareltjes van topniveau. Wat mogen we verwachten? Frankrijk brengt op 18 augustus een ode aan Michael Jackson, Mexico neemt je op 20 augustus terug mee naar de hippe jaren 70, Italië maakt een reis door de ruimte op 22 augustus en Duitsland brengt op 24 augustus een prachtig verhaal rond mensen samenbrengen. Het slotvuurwerk van het gemeentebestuur Knokke-Heist op 26 augustus wordt op maat gemaakt door HC Pyrotechnics uit België en focust op liefde, muziek en schoonheid. Op die avond wordt ook de winnaar bekendgemaakt.

Totaalbeleving

Sinds enkele jaren worden de vuurpijlen afgestoken vanaf het strand ter hoogte van de Meerlaan. Dat zorgt voor een totaalbeleving over de hele zeedijk, van De Wandelaar tot aan het Rubensplein. Tussen die twee punten worden geluidsboxen voorzien, die volledige synchroon worden afgesteld met het vuurwerkspektakel. Op die manier kan het volk zich makkelijk spreiden over de hele lengte van de zeedijk, wat ervoor zorgt dat iedereen die dat wenst, de drukte kan vermijden.
Houd de social media van Knokke-Heist en de website mykh.be in de gaten voor updates.

Praktisch

Wanneer
vrijdag 18, zondag 20, dinsdag 22 en donderdag 24 augustus 2023
22 tot 22.30 uur

Waar
Strand Meerlaan
Zeedijk-Albertstrand 480
8300 Knokke-Heist

Recente berichten
NIEUWS
Knokke-Heist pakt uit met Internationaal Variétéspektakel 'Grand Show Folie Royale'
NIEUWS
Edward Burtynsky: Water, het nieuwe goud

Erkend vastgoedmakelaar BIV 203.323 (België)
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel (BIV)
Onderworpen aan de deontologische code BIV
BA en borgstelling via NV AXA BELGIUM (polisnr. 730.390.160)
Lid van CIB
Agence Het Zoute NV: BTW BE 0735.977.107
RPR Gent, afdeling Brugge
Derdenrekening: BE38 0018 9234 1472

Voor de beste ervaring op deze website vragen we u vriendelijk onze cookies te aanvaarden.