NIEUWS
BALOISE BELGIUM TOUR strijkt op donderdag 13 juni neer in Knokke-Heist
10-05-2024

Baloise Belgium Tour 2024: aankomst in Knokke-Heist

Knokke-Heist is op donderdag 13 juni 2024 de aankomstplaats van de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. Enkele van de grootste internationale teams ter wereld en alle Belgische topploegen hebben hun deelname aan de vijfdaagse wielerronde uit de UCI ProSeries bevestigd. De tweede rit van de Baloise Belgium Tour is 185,5 km lang en gaat van het Oost-Vlaamse Merelbeke naar Knokke-Heist. In de meest oostelijke kustgemeente van het land krijgen de sprinters een uitgelezen kans om hun snelle benen te tonen op De Wandelaar, een klassieke aankomstplaats in de Baloise Belgium Tour. De renners zullen twee lokale rondes afleggen in Knokke-Heist. De finish wordt rond 17.15 uur verwacht. De Baloise Belgium Tour 2024 is live te volgen op Sporza, Tipik en Eurosport. 

"Als dé sportieve badplaats aan de Belgische kust is Knokke-Heist dag in dag uit in beweging. Met de komst van de Baloise Belgium Tour kijken onze ontelbare sportliefhebbers dan ook reikhalzend uit naar het topevent van de maand juni. Laat er geen twijfel over bestaan: Knokke-Heist is trots om andermaal een aankomstplaats te zijn van dit prestigieuze wielerevent.

Tijdens de lokale rondes kan je, in afwachting van de aankomst op onze 'Poggio', aangenaam flaneren op onze mooie, 10 km lange zeedijk. Beleef de koers met de voeten in het zand, sippend van een mocktail, genietend van de gastvrijheid van onze strandbars en watersportcentra. Stip ondertussen 18 juli 2024 aan in je agenda, want dan verwelkomt Knokke-Heist de Baloise Ladies Tour, met voor het eerst ook een aankomst op De Wandelaar”, aldus het gemeentebestuur.

Baloise Belgium Tour 2024

Maar eerst is er dus nog de Baloise Belgium Tour. De 93ste editie vindt plaats van 12 tot 16 juni 2024. Het wordt opnieuw een echte Belgische wielerronde, met start- en aankomstplaatsen in de drie gewesten. Een 12 km lange tijdrit in het Limburgse Beringen op 12 juni is de opener. De tweede etappe, op donderdag 13 juni, wordt dus de rit in lijn van Merelbeke naar Knokke-Heist. Op 14 juni is Turnhout de startplaats van de derde rit. Van de Antwerpse Kempen gaat het naar Vlaams-Brabant, met finish in Scherpenheuvel-Zichem. De koninginnenrit, Durbuy-Durbuy, wordt op zaterdag in de provincie Luxemburg gereden. De ontknoping van de Baloise Belgium Tour volgt op zondag 16 juni met een etappe in en om Brussel.

Visma-Lease a Bike, Alpecin-Deceuninck, Soudal-Quick Step, Lidl-Trek, Intermarché-Wanty, Decathlon-AG2R, dsm-firmenich-PostNL, Arkea-B&B Hotels en Movistar. Dat zijn de negen UCI WorldTeams die volgende maand zullen meestrijden in de Baloise Belgium Tour. Ook UCI ProTeams als Lotto Dstny, Uno-X, Israel-Premier Tech en Flanders-Baloise zullen niet ontbreken. Op rennersnamen is het nog even wachten.

Veiligheidsrapport 

Veiligheid is zoals altijd een topprioriteit voor organisator Golazo. “De Baloise Belgium Tour staat bekend om zijn innovatie op het gebied van veiligheid”, zegt koersdirecteur Jan Nys. “Dit jaar heeft de Baloise Belgium Tour in samenwerking met Safe Cycling een veiligheidsrapport opgesteld dat voorafgaand aan de race naar de teams wordt gestuurd. Safe Cycling maakte een uitgebreide analyse van het parcours en heeft voorstellen aangedragen om potentiële gevaren te beveiligen. Zo zetten we stappen om de wielersport voortdurend veiliger te maken.” 

Christophe Hamal, CEO van Baloise: "Met ritten in Vlaanderen, Wallonië en Brussel is de Baloise Belgium Tour op-en-top Belgisch. We inspireren mensen over het hele land en zetten ze in beweging. Daar doen we het voor! Bovendien kunnen ook de niet-professionele fietsers hun hart ophalen tijdens de BXL Tour op zondag 16 juni. Op die manier inspireren we over het hele land supporters en fietsers." De BXL Tour is een inclusieve fietshappening waarbij je onze hoofdstad kan (her)ontdekken over een verkeersvrij parcours van 40 km, met aankomst aan het Atomium. Meefietsen in de BXL Tour en daarna de profs aan het werken zien in de Baloise Belgium Tour zijn de perfecte ingrediënten voor een leuke uitstap naar Brussel op 16 juni!

Praktische info Baloise Belgium Tour 2024: 

Rittenschema: 
· dinsdag 11 juni – ploegenpresentatie in Beringen 
· woensdag 12 juni – Rit 1: tijdrit in Beringen (12 km) 
· donderdag 13 juni – Rit 2: Merelbeke – Knokke Heist (185,5 km) 
· vrijdag 14 juni  – Rit 3: Turnhout – Scherpenheuvel Zichem (188,2 km) 
· zaterdag 15 juni – Rit 4: Durbuy – Durbuy (177,1 km) 
· zondag 16 juni – Rit 5: Brussel – Brussel (186,1 km) 

Programma in Knokke-Heist: 

Donderdag 13 juni 2024: 
· +/- 17u15: aankomst op De Wandelaar, Knokke-Heist 

Meer info: www.baloisebelgiumtour.be

Bron: Knokke-Heist.be

Recente berichten
NIEUWS
Knokke-Heist pakt uit met Internationaal Variétéspektakel 'Grand Show Folie Royale'
NIEUWS
Edward Burtynsky: Water, het nieuwe goud

Erkend vastgoedmakelaar BIV 203.323 (België)
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel (BIV)
Onderworpen aan de deontologische code BIV
BA en borgstelling via NV AXA BELGIUM (polisnr. 730.390.160)
Lid van CIB
Agence Het Zoute NV: BTW BE 0735.977.107
RPR Gent, afdeling Brugge
Derdenrekening: BE38 0018 9234 1472

Voor de beste ervaring op deze website vragen we u vriendelijk onze cookies te aanvaarden.