NIEUWS
Zoute Grand Prix 2023 concentreert alle activiteiten op het strand en de zeedijk
05-09-2023
Voor de 13e editie van de Zoute Grand Prix, die dit jaar doorgaat van donderdag 5 t.e.m. zondag 8 oktober 2023, pakt de organisatie uit met een belangrijke innovatie. Anders dan vorig jaar, waar het event verspreid was over 3 locaties, worden alle onderdelen van de Zoute Grand Prix Week dit jaar geconcentreerd op de zeedijk en in twee indrukwekkende strandpaviljoenen. Deze worden opgebouwd op het strand tussen De Wielingen en het Albertplein.

ZOUTE GALLERY by EY aan het vernieuwde ‘Place m’as tu vu’

Blikvanger is de gloednieuwe en maar liefst 8000 m² grote ZOUTE GALLERY by EY, opgebouwd aan het Albertstrand, in het verlengde van het geheel vernieuwde Albertplein. De buitenkant van het paviljoen zal, net als het plein, worden voorzien van wit-donkergrijze ‘striping’. Hierdoor loopt het plein als het ware over in het paviljoen en krijgt de hele site een indrukwekkende uitstraling. Dit paviljoen verzamelt alle historische wagens van de Zoute Grand Prix. Daarbij de 120 wagens die op zondag onder de hamer gaan op de ZOUTE SALE by Bonhams, maar ook unieke stukken die door de constructeurs ter beschikking worden gesteld.

PRADO ZOUTE by Kindy Capital

De 5000 m² grote PRADO ZOUTE by Kindy Capital die iets verderop wordt opgebouwd aan de Wielingen zal net als vorig jaar onderdak bieden aan de wagens van vandaag en die van de toekomst. Uiteraard is er in beide paviljoenen ook ruim aandacht voor kunst in al zijn andere vormen. Het heden en de toekomst van de autowereld staat er tentoongesteld, met ook dit jaar ronkende namen als Bentley, Ferrari, Porsche,... Ook de wagens die deelnemen aan de Zoute Rally by stow en de Zoute GT Tour zullen op de zeedijk voor de paviljoenen defileren. Hierdoor wordt de 600 meter tussen de Wielingen en het Albertplein het walhalla voor liefhebbers van kunst op vier wielen.

Belangrijkste ‘BONHAMS historic car sales’ van het jaar

Vorig jaar klokte de ZOUTE SALE by Bonhams af op maar liefst 22 miljoen euro, voor 80 verkochte wagens. Hiermee was de veiling in Knokke-Heist de grootste van het jaar in Europa voor het prestigieuze veilinghuis. Het zette de Zoute Grand Prix Week voor eens en voor altijd internationaal op de kaart. Voor dit jaar wist Bonhams maar liefst 120 unieke wagens te verzamelen. Deze gaan, nadat het grote publiek hen 4-dagen heeft kunnen bewonderen, op zondagmiddag onder de hamer. Iedereen verwacht dat ook dit jaar records zullen sneuvelen.

Combitickets voor een hele dag autoplezier

Door het samenbrengen van alle activiteiten op de zeedijk, wordt de aankoop van een combiticket voor beide paviljoenen extra interessant. Zo kan je als bezoeker tussen 8 en 14 uur steeds terecht in de PRADO ZOUTE by Kindy Capital. En wanneer daar het VIP-programma begint kan je tot 19 uur ‘s avonds (21 u op donderdag en 17 u op zondag) terecht in de ZOUTE GALLERY by EY. Daarenboven zit je op de eerste rij wanneer de wagens van de ZOUTE RALLY by Stow en de ZOUTE GT TOUR langs de start – en aankomstgrid op de zeedijk defileren. Een combiticket kost €75 per persoon.

Ontdek hier de moodvideo rond het nieuwe concept.

.

Voor meer informatie en tickets die je toegang geven tot de verschillende events kan je terecht op www.zoutegrandprix.be

.

Recente berichten
NIEUWS
De Toekomst van Traditie: Een Gesprek met Cédric Vanden Berghe van Agence Het Zoute
NIEUWS
Beaufort 24 - Triënnale aan Zee

Erkend vastgoedmakelaar BIV 203.323 (België)
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel (BIV)
Onderworpen aan de deontologische code BIV
BA en borgstelling via NV AXA BELGIUM (polisnr. 730.390.160)
Lid van CIB
Agence Het Zoute NV: BTW BE 0735.977.107
RPR Gent, afdeling Brugge
Derdenrekening: BE38 0018 9234 1472

Voor de beste ervaring op deze website vragen we u vriendelijk onze cookies te aanvaarden.