NIEUWS
Zoute Beach Flower Festival 2024
19-07-2024

Zoute Beach Flower Festival eert rijke traditie van de strandbloem

Iedereen kent ze: de zelfgeknutselde bloemen die vervolgens voor een handvol, of meer, schelpen verkocht worden op het strand van de Belgische kuststeden. Sinds 2021 zijn die strandbloemen immaterieel erfgoed en vorig jaar werd op het strand van Knokke-Heist het allereerste Belgisch kampioenschap strandbloemen maken georganiseerd tijdens het ‘Zoute Beach Flower Festival’.

Projectontwikkelaar Compagnie Het Zoute brengt hiermee een hommage aan de iconische strandbloem.

Na het gigantische succes van de eerste editie kon een vervolg uiteraard niet uitblijven. Het Zoute Beach Flower Festival keert op 17 augustus 2024 terug en het belooft opnieuw een betoverende dag vol bloemenpracht en creativiteit te worden.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer :
Zaterdag 17 augustus 2024 van 13u00 - 18u00

Waar :
Strand voor het Albertplein

Prijs :
€ 30 (materiaal + deelname festival voor 2 kinderen)

Deelnemen
Ben jij tussen 3-12 jaar, schrijf je in via deze link en reserveer jouw plaats op onze bloemen marktplaats.

Maak jij de creatiefste bloem?

Deelnemers kunnen een doos met materiaal ophalen aan de dienst Toerisme van Knokke-Heist om een zo origineel mogelijke strandbloem te maken. Zo kan jij je bloemen thuis op voorhand maken. Jouw origineelste bloem geef je bij aankomst op het festival af, deze wordt tentoongesteld met de bloemen van de andere deelnemende kinderen. Jij en andere bezoekers kunnen dan stemmen op hun favoriete bloem. Zo word jij met jouw bloem misschien de volgende Belgisch Kampioen Strandbloemen Maken 2024!
Naast het materiaal uit de doos mag je ook eigen materiaal gebruiken. Maak dus thuis alvast een mooie collectie strandbloemen om op 17 augustus te verkopen.

En van wie is de origineelste winkel?

Op 17 augustus krijgt elke deelnemer een half uur de tijd om een strandbloemen winkel te bouwen, voordat we de deuren openen. Vorm een mooie toog met zand, gebruik vormpjes om het extra te versieren en plant je bloemen. De winnaar wordt gekozen door een nauwkeurig samengestelde jury van Compagnie Het Zoute.

Compagnie Het Zoute eert iconisch stukje erfgoed met het Zoute Beach Flower Festival

Sinds 2021 zijn die strandbloemen immaterieel erfgoed en op 19.08.23 werd op de Zeedijk van Knokke-Heist het allereerste Belgisch kampioenschap strandbloemen maken georganiseerd tijdens het ‘Zoute Beach Flower Festival’. Projectontwikkelaar Compagnie Het Zoute brengt met allereerste Belgisch kampioenschap een hommage aan de iconische strandbloem.

Eerbetoon

Met het ‘Zoute Beach Flower Festival’ brengt projectontwikkelaar Compagnie Het Zoute een hommage aan de iconische strandbloem. Zo siert de strandbloem al meer dan honderd jaar de Belgische kustlijn tijdens de zomermaanden en sjokken kinderen sindsdien de kustlijn af om hun favoriete strandbloem te bemachtigen in ruil voor een handje schelpen.

Het gebruik en de verkoop ervan werden twee jaar geleden erkend als immaterieel erfgoed. Met het festival wil Compagnie Het Zoute de rijke geschiedenis van de strandbloem extra in de verf zetten. Zo werden strand- en zeedijk van Knokke-Heist de voorbije middag omgetoverd tot een strandbloementuin.

“Als projectontwikkelaar met stevige wortels in Knokke-Heist zijn we als geen ander bekend met de rijke geschiedenis van de papieren bloemen. Zo’n unieke traditie willen we dan ook extra in de verf zetten. Ze zorgen al meer dan een eeuw voor extra kleur aan de kust tijdens onze zomermaanden. Zelf nemen we al sinds onze oprichting talrijke initiatieven om de badstad nog aantrekkelijker te maken.” Joris Vrielynck, Algemeen Directeur van Compagnie Het Zoute

Bron: Knokke-Heist

Recente berichten
NIEUWS
Knokke-Heist verwelkomt Ironman in het weekend van 7 en 8 september 2024
NIEUWS
Verzameldecreet maakt einde aan willekeur vergunnings- en meldingsplicht

Erkend vastgoedmakelaar BIV 203.323 (België)
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel (BIV)
Onderworpen aan de deontologische code BIV
BA en borgstelling via NV AXA BELGIUM (polisnr. 730.390.160)
Lid van CIB
Agence Het Zoute NV: BTW BE 0735.977.107
RPR Gent, afdeling Brugge
Derdenrekening: BE38 0018 9234 1472

Voor de beste ervaring op deze website vragen we u vriendelijk onze cookies te aanvaarden.