NIEUWS
Unknown Masterpieces & Maroesjka Lavigne
15-04-2024

Duo-tentoonstelling met Unknown Masterpieces & Maroesjka Lavigne

In het voorjaar 2024 schittert 'Unknown Masterpieces' met Maroesjka Lavigne plus 10 te ontdekken fotografen in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist. De foto-expo is dagelijks open van dinsdag tot en met zondag.

UNKNOWN MASTERPIECES

Unknown Masterpieces toont het werk van 10 onbekende, nog onbeminde Belgische fotografen. Foto Knokke-Heist wil hiermee jong en iets minder jong fototalent naar buiten laten treden en hen op het spoor zetten naar een beloftevolle loopbaan. In deze vijfde editie ontdekt de bezoeker uiteenlopend fotowerk, van intieme portretten tot weidse landschappen, zorgvuldig gecureerd door Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen.

Naast deze 10 fotografen toont het Cultuurcentrum ook het werk van Maroesjka Lavigne, die na haar deelname aan Unknown Masterpieces in 2014 een indrukwekkend internationaal parcours aflegde.

MAROESJKA LAVIGNE
Someone, somewhere, sometime

Een delicaat palet van kleuren typeert het werk van Maroesjka Lavigne. Gefascineerd door landschappen die voortdurend veranderen en binnenkort wel eens dreigen te verdwijnen, ondernam zij lange reizen naar ongerepte plekken in Namibië, IJsland, Argentinië en de VS. Rijdend door de desolate, besneeuwde en bloeiende landschappen van de winter en de lente, ging zij op zoek naar een moment waarop kleur, licht en het onderwerp samensmolten tot een moment dat opviel. Altijd is zij geïnteresseerd in hoe mensen omgaan met de overweldigende intensiteit van de natuur en hoe deze relatie standhoudt. Dit levert verbluffend mooie foto's die teder zijn afgestemd op de omgeving en het onderwerp. Met ‘Someone, somewhere, sometime’ toont zij het Belgische publiek een overzicht van haar werk tot nu toe.

Maroesjka Lavigne (°1989, België) behaalde in de zomer van 2012 haar Master in Fotografie aan de Universiteit Gent in België. Haar werk was internationaal te zien op onder andere de Foam Talent tentoonstelling in Amsterdam, The Robert Mann Gallery in New York, Galerie Hug in Parijs en Museum Saint Guislain in Gent, België. In 2012 publiceerde ze in eigen beheer het boek 'ísland' dat uitverkocht was. Haar laatste project 'Lost Lands' werd onlangs tentoongesteld in de Robert Mann Gallery in New York. Haar nieuwste monografie 'Someone, Somewhere, Sometime' bevat haar 4 eerdere projecten en is uitgegeven door Radius Books en Robert Mann Gallery.

Ze werd geselecteerd voor de Talent Call van Fotomuseum Amsterdam (FOAM) Nederland 2012 en was de winnaar van de Emerging Talent competitie van Lensculture in 2014 met de serie 'You are More than beautiful'. In 2015 won ze de Harry Penningsprijs in Eindhoven en in 2016 won ze de 1e plaats in de Landscape Category bij de Sony World Photography Awards met haar project Land of Nothingness. Ze woont en werkt momenteel in Gent, België.

Weetje! Zij was laureate van Unknown Masterpieces in 2014.

.

TE ONTDEKKEN FOTOGRAFEN

Met Unknown Masterpieces brengt Knokke-Heist traditiegetrouw 10 te ontdekken talenten naar buiten. Kom langs en en laat je inspireren door de werken van Abdul-Vahit Duman, Jef Bex, Valérie Naessens, Philippe Digneffe, Kenny Ros, Anaïs Gamme, Margot Vervust, Sylvia Konior, Femke Neyt en Barbara Vandendriessche.

Unknown Masterpieces wordt gecureerd door Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen.

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1 - 8300 Knokke-Heist

Bron: Knokke-Heist

Recente berichten
NIEUWS
Het Zwin Pronkt met Prestigieuze “UNESCO” Erkenning
NIEUWS
BMW Presents Elle Fashion-Week Knokke-Heist

Erkend vastgoedmakelaar BIV 203.323 (België)
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel (BIV)
Onderworpen aan de deontologische code BIV
BA en borgstelling via NV AXA BELGIUM (polisnr. 730.390.160)
Lid van CIB
Agence Het Zoute NV: BTW BE 0735.977.107
RPR Gent, afdeling Brugge
Derdenrekening: BE38 0018 9234 1472

Voor de beste ervaring op deze website vragen we u vriendelijk onze cookies te aanvaarden.