NIEUWS
Tal van activiteiten te Knokke tijdens het weekend van 1 mei
25-04-2023

Tijdens het weekend van 1 mei zijn traditiegetrouw talrijke activiteiten gepland in Knokke.

ENGIE Knokke Run

Op maandag 1 mei wordt Knokke-Heist andermaal omgetoverd tot hét loopparadijs-aan-zee. De deelnemers aan de ENGIE Knokke Run hebben keuze uit vijf verschillende afstanden, gaande van de anderhalve kilometer lange Kids Run tot een prestigieuze loop van 33 km voor de fervente lopers.

Op de Dag van de Arbeid zijn traditiegetrouw de lopers aan zet in Knokke-Heist. Dankzij tal van animaties, de feestdag én het (hopelijk) zachte lenteweer belooft de ENGIE Knokke Run, waarvan de eerste editie reeds in 1987 plaatsvond, opnieuw een uniek loopfeest te worden. Verspreid over de verschillende afstanden worden er op 1 mei zo’n 3000 lopers verwacht in de meest oostelijke kustplaats van ons land.

“Onze traditionele stratenlopen op 1 mei zijn onder meer door de knowhow van onze gemeentelijke Sportdienst en de professionele organisatie van Golazo uitgegroeid tot een topevenement dat duizenden deelnemers uit de verste hoeken van ons land naar onze sportieve kustgemeente lokt. Sportbeleving op haar best”, glundert de trotse burgemeester Piet De Groote.

“Vijf verschillende afstanden met elk een eigen verhaal maken van de ENGIE Knokke Run dé ideale sportieve happening voor het hele gezin!”, vult schepen van Sport Jan Morbee aan. “Sportieve kids tussen 4 en 12 jaar schitteren in de Kids Run over 1,5 km. Onder begeleiding van clowns, mariniers, feeën en tovenaars beleven de kinderen ongetwijfeld de leukste anderhalve kilometer van hun leven. Hierna volgt een jogging over 6,5 km die open staat voor een breed publiek. Daarna start de Knokke 10K en 21K. Die nemen je mee langs een mooie mix van strand en bos, want je loopt op de Zeedijk, in het Zoute en door het Koningsbos. De dag begint met een prestigieuze loop over 33 km, die dit jaar op een gesloten wedstrijdparcours plaatsvindt. Mijn loopschoenen staan alvast klaar!”, aldus Morbee.

Naar een duurzamer evenement

De ENGIE Knokke Run is na de ENGIE 10 Miles de Charleroi, die op zondag 12 maart gelopen wordt, het tweede van acht evenementen in de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land.

“Als title partner van de Running Tour wil ENGIE zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen”, legt Thierry Saegeman, CEO van ENGIE Belgium, uit. “Lopen geeft energie en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.”

Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt, zoals onder andere herbruikbare bekers bij de bevoorradingen.

Praktische info : https://knokkerun.be/nl/


FREE BEACH YOGA

Naar jaarlijkse gewoonte biedt Surfers Paradise op 1 mei een gratis kennismakingssessie aan om het Beach Yoga seizoen in te zetten! Een uurtje helemaal genieten en tot rust komen op het strand met een Slow Flow Vinyasa les toegankelijk voor alle niveaus.
Benodigdheden: comfortabele kledij en een grote strandhanddoek.
Iedereen kan gratis deelnemen aan onze Beach Yoga sessie op maandag 1 mei van 10u30 tem 11u30.
Reservatie NOODZAKELIJK via julie@surfersparadise.be


DE WATERSPORTDAG 2023

Surfers Paradise neemt deel aan “De Watersportdag 2023”!

Vanaf 14u00 gaan alle gratis watersportsessies van start, dit telkens voor 1,5u dus u kan gerust 2 activiteiten inplannen.

Surfers Paradise verschaft ook gratis wetsuits en materiaal en dit onder professionele begeleiding.

Er is een show up fee (waarborg) van 5 euro die de dag zelf kan ingeruild worden voor een drankje of cash.

14u00 – 15u30 Golfsurf / sup
14u00 – 15u30 Beachkite
15u30 – 17u00 Golfsurf / sup
15u30 – 17u00 Beachkite
15u30 – 17u00 Speedwing

Inschrijven via: https://ikwatersport.be/clubs/surfers-paradise


WANDELING MET ZWINGIDS IN DE ZWINVLAKTE (NL & FR)

Elke zaterdag om 14 uur en op zondag om 10.30 uur en om 14 uur is het mogelijk om aan te sluiten bij een wandeling onder begeleiding van een gespecialiseerde natuurgids. De Zwingids toont je het gebied op een ‘andere’ manier en vestigt je aandacht op alles wat je, afhankelijk van het seizoen, zeker moet gezien hebben in het gebied.

De wandeling duurt ongeveer twee uur en het toegangsticket verleent ook de hele dag toegang tot de permanente all weather doe-tentoonstelling van het Zwin Natuur Park, het park met belevingsparcours, het kijkcentrum en de unieke Zwinvlakte.

Bij de wandeling op zaterdag kan je aansluiten bij een Nederlandstalige of Franstalige gids. De wandelingen op zondag zijn enkel met Nederlandstalige gids, tenzij in schoolvakanties op zondagochtend 10.30 uur (zowel in Vlaamse als Waalse schoolvakanties).

Wie met de fiets komt kan onderweg genieten van de prachtige natuuromgeving.

Honden NIET toegelaten!

Info & tickets: www.zwin.be

Recente berichten
NIEUWS
Het Zwin Pronkt met Prestigieuze “UNESCO” Erkenning
NIEUWS
BMW Presents Elle Fashion-Week Knokke-Heist

Erkend vastgoedmakelaar BIV 203.323 (België)
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel (BIV)
Onderworpen aan de deontologische code BIV
BA en borgstelling via NV AXA BELGIUM (polisnr. 730.390.160)
Lid van CIB
Agence Het Zoute NV: BTW BE 0735.977.107
RPR Gent, afdeling Brugge
Derdenrekening: BE38 0018 9234 1472

Voor de beste ervaring op deze website vragen we u vriendelijk onze cookies te aanvaarden.