NIEUWS
Magische wintersfeer te Knokke
29-11-2022

Het volledige aanbod aan kerstverlichting werd voor deze eindejaarsperiode in een nieuw jasje gestopt. De focus lag hierbij op de allerlaatste, innovatieve en spaarzame spitstechnologieën. Zo werd heel wat van de kerstverlichting via een bijzonder, CO²-neutraal procedé in 3D geprint en voorzien van extra zuinige ledverlichting van de allerlaatste generatie. Zo kan Knokke-Heist, in een periode waarin veel gemeentes beslissen om de kerstverlichting te doven, toch een gezellige, uitgebreide kerstsfeer brengen tot bij de inwoners, tweedeverblijvers en kerstshoppers. Ook in donkere maanden wil Knokke-Heist een aantrekkelijke bestemming zijn, als een warme uitnodiging om even de crisis te vergeten, en de feestdagen écht tot een feest te maken.

Hoogtepunten

Vooral in de handelskernen van alle deelgemeentes heeft het gemeentebestuur dit jaar een serieuze inspanning geleverd om een feeërieke beleving te creëren. De belangrijkste winkelstraten, Lippenslaan, Kustlaan, Dumortierlaan en Graaf d’Ursellaan, kregen extra veel kerstverlichting, maar overal in de gemeente zal je terecht kunnen voor een gezellige sessie eindejaarshopping, en dat ook op zondag. Je ontdekt er knuffelbare beren, stoere wolven, sprankelende sterrenbogen en prachtig verlichte bomen.

Een absoluut hoogtepunt is de indrukwekkende elandenoptocht. Langs de Zeedijk, tussen Lichttorenplein en Albertplein, staan 30 lichtsculpturen, tot wel 6 meter hoog. Een ander hoogtepunt is het Maurice Lippensplein, dat baadt in het licht tussen Keith Haringplein en de Sint-Margaretakerk. Zie je de bosdieren van het Hoge Noorden, verscholen tussen de feestelijk verlichte bomen?Sprookjeswandeling

Er werd ook een heuse sprookjeswandeling van twee kilometer rond Rudolf het rendier uitgewerkt voor kinderen van 4 tot 10 jaar om als familie de kerstversiering op speelse wijze te ontdekken.

Winterbeleving op haar best

Knokke-Heist leeft jaarrond, en ook in de winter is er van alles te doen. Met de World Cup Pop-Up, de IJspiste, de Ice Bar en diverse kerstmarktjes is de kalender rijkelijk gevuld. Bovendien komen er nog enkele bijzondere verrassingen aan.

Recente berichten
NIEUWS
Knokke-Heist pakt uit met Internationaal Variétéspektakel 'Grand Show Folie Royale'
NIEUWS
Edward Burtynsky: Water, het nieuwe goud

Erkend vastgoedmakelaar BIV 203.323 (België)
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel (BIV)
Onderworpen aan de deontologische code BIV
BA en borgstelling via NV AXA BELGIUM (polisnr. 730.390.160)
Lid van CIB
Agence Het Zoute NV: BTW BE 0735.977.107
RPR Gent, afdeling Brugge
Derdenrekening: BE38 0018 9234 1472

Voor de beste ervaring op deze website vragen we u vriendelijk onze cookies te aanvaarden.